Det verst tenkelige skjedde for Mustapha Dibba på søndag kveld mot Ammerud.

Vi gjengir litt av referatet til Arild Sandven hos Basketforbundet:

Dibba var tilbake i hallen der han har herjet i grønt de fire siste sesongene, og var spilleren som førte an for Asker Aliens i åpningsfasen.

Gjestene ledet 22-12 etter 9 poeng av den tidligere Ammerud-forwarden, og var foran med 27-23 da uhellet skjedde, 4 minutter ut i den andre perioden.

Dibba på Asker-trening. Nå er nok karrieren over, dessverre. Bilder tatt av fantastiske Marianne Maja Stenerud!

Det så ut som 29-åringen skled på parketten i Apalløkkahallen, men ifølge Basil Shiltagh var det kontakt.

Dibba har nå operert, men skriver at han ikke spiller igjen og er ferdig som basketspiller.

– Kommer inte spela igen, sier Dibba.

Det er selvfølgelig utrolig triste nyheter for en spiller som har tatt norsk

– Jeg fikk to smeller. Det kjentes som om smellen var på begge sidene av kneet. Jeg kjente smerte med en gang. Jeg prøvde å stelle meg opp, men falt ned igjen med en gang. Jeg kjente at kneskålen hadde hoppet ut av ledd da jeg lå der, og jeg klarte ikke strekke ut beinet.

Skaden han har pådratt seg kalles Partella Tendonits, noe han skal operere mandag kveld. På norsk kan skaden kalles Jumpers Knee. Fagfolk kaller skaden:

Smerter i fremre del av kneleddet som følge av overbelastning av senefestene på kneskålen. Utløses særlig av idretter med mye hopping. Årsaken er en irritasjon eller betennelse i senefestene til den store lårmuskelen, heter det om skaden.

Dibba herjet i en årrekke for Ammerud. Her mot Eric Fonge og Fyllingen. Bilder tatt av fantastiske Marianne Maja Stenerud!