På fredag begynte BLNO-sesongen 2024/25. Sendingen fra TV 2 i Kongsberghallen var god – en livlig Stig Omland i kommentator- og reporterrollen, og Henning Bergh som en god sidekommentator. Det var gøy å se en skikkelig profesjonell sending med repriser, intervjuer og kamera ved kurven. 10 av 10!

Sendingen kunne ses både på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play. En god start for sesongen, tenkte både jeg og alle andre som er glade i BLNO.

Vil du tegne abonnement? Send melding på Facebook til Ola Nordmann eller på 90280763!

Dagen etter skulle jeg, som den BLNO-tilhengeren jeg er, benke meg foran TV-en til Tromsø-Oppsal klokken 14.00, før det bar videre til Asker-Fyllingen for å dekke den for Budstikka. (For øvrig håpløst at TRE av fire kamper den lørdagen var klokken 16.00, hvis man skal øke interessen).

Hva med å ha en full BLNO-dag med kamper 12, 14, 16 og 18, siden det først er åpningshelg, som er den feteste helgen i året? Eller å bare samle lagene i Leikvollhallen og åpne helgen med et skikkelig brak?

Uansett, dét er ikke poenget.

Poenget – og problemet – er MyGame og TV 2 Play. Først og fremst – har man TV 2 Play, må man fortsatt betale 160 kroner i måneden for MyGame. Det er UMULIG å få sett BLNO uten MyGame.

Jeg har selv den dyreste TV 2-pakken (null selvskryt, bare fakta), men LIKEVEL må jeg betale 160 kroner på TOPPEN for å se BLNO?! Man må altså ha TO abonnementer for å se BLNO i år? Det gir 0 mening?

Og det verste er jo at et par av streamene er helt forferdelige. Det er ikke vits å “oute” noen, og flere av lagene varter opp med gode streamer. Men når man 1) ikke hører kommentatorene, 2) det hakker på sendingen, 3) det er AI-kameraer som ikke følger ballen, 4) klokken vises ikke, så det er umulig å se hvor lenge det er spilt og 5) plutselig stopper streamen med uavgjort med minuttet igjen, hvorfor skal man da betale for dette?

Dette har vært ekstremt svakt kommunisert utad av forbundet. Og dette koster mer i måneden enn for å se NBA?! Det går jo ikke an, der det er 12 kamper – hver natt!!

Jeg, som skriver mye om BLNO og ønsker å få inntekter fra av at dere tegner abonnement, betaler mer enn gjerne for en god tjeneste. Det samme gjør vel dere, både når det gjelder AltomNBA, VG+ og MyGame. Men at man IKKE får sett BLNO om man ikke har MyGame, men TV 2 Play til 800 kroner i måneden, er for meg helt utrolig.

Jeg har snakket med en rekke BLNO-spillere – og alle er rimelig oppgitte. Ingen har fått noe info og ingen har sett et sekund denne helgen. Der man tidligere hørte snakk om alle mulige kamper, alle mulige plays og alle mulige spillere (“han ser dårlig ut, men han guarden der er i form”), svarer alle nå “Nei, jeg har ikke sett en dritt, jeg forstår ikke MyGame og TV 2 og hele den pakka der”. Det er vel ikke helt heldig?

Snakk om å ikke få flere til å følge med og å skyte seg selv i foten!

Vil du tegne abonnement? Send melding på Facebook til Ola Nordmann eller på 90280763!